Îmbăierea în zonele de plajă Vadu şi Corbu trebuie evitată! Recomandarea vine din partea Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, care a constatat că probele de apă de mare prelevate din zona plajelor neamenajate din cele două localităţi conţin cantităţi mari de E.coli.

Într-un comunicat al instituţiei se precizează că probele de apă de mare sunt neconforme, conţinând o cantitate peste limitele admise de bacterii coliforme (Escherichia Coli). La Vadu, probele arată concentraţii uriaşe de E.coli. Valorile sunt de aproape 3.000 la 100 de ml, în condiţiile în care specialiştii menţionează că o calitate excelentă a apei este la o valoare de 250 la 100 de ml şi bună la 500. Şi la Corbu, valorile depăşesc 1.000 la 100 de ml. E.coli este o bacterie care provoacă, printre altele, infecţii ale tractului gastro-intestinal.

Direcţia de Sănătate Publică precizează că această situaţie nu afectează zonele de îmbăiere din celelalte staţiuni ale litoralului, care sunt conforme şi nu prezintă pericol pentru sănătate.  Toate datele referitoare la calitatea apei de îmbăiere pot fi găsite pe site-ul DSP Constanţa.