Primăria municipiului Tulcea continuă campania de sterilizare gratuită a animalelor de companie de pe raza municipiului Tulcea. Campania se adresează doar proprietarilor de câini şi pisici care locuiesc la case, inclusiv în suburbia Tudor Vladimirescu.

Potrivit primarului Ştefan Ilie, în intervalul 1 iulie-1 august, au fost sterilizaţi 120 de câini şi pisici din totalul de 210 de sterilizări disponibile. Dintre aceştia, 27 sunt câini, din care 21 femele şi 6 masculi, iar 93 sunt pisici, din care 69 femele şi 24 masculi.

Animalele sterilizate în această campanie provin din zonele de case din Aleea Simfoniei, Aleea Spicului, Str. 24 Ianuarie, Str. 9 mai, Str. Alexandru Cel Bun, Str. Amiezii, Str. Amurgului, Str. Anasonului, Str. Avram Iancu, Str. Azaleei, Str. Nicolae Bălcescu, Str. Boierescu, Str. Brizei, Str. Bucovinei, Str. Constantin Brătescu, Str. Câmpului, Str. Cloşca, Str. Crăiţelor, Str. Deltei, Str. Dobrogei, Str. Ecaterina Teodoroiu, Str. Dochiei, foarte multe de pe Str. Elizeului, Str. Eroilor, Str. Eternităţii, Str. Gavrilov Corneliu, Str. Gazelei, Str. Granitului, Str. Griviţei, Str. I. L. Caragiale, Str. Isaccei, Str. Libertăţii, Str. Mahmudiei, Str. Malcoci, Str. Mircea Vodă, Str. Miron Costin, Str. Ion Neniţescu, Str. Orizontului, Str. Păcii, Str. Plugarilor, Str. Prislav, Str. Stâncilor, Str. Taberei, Str. Viitorului, Str. Viticulturii.

Edilul îşi doreşte să organizeze o campanie de sterilizare pentru animalele domestice din zonele de case şi în toamna acestui an.

„Este important că oamenii din zona de case conştientizează lucrul acesta şi vrem să mai facem o campanie, tot pentru zona de case, care sperăm să fie în toamnă. În această campanie mai avem încă 90 de sterilizări disponibile”, ne-a declarat Ştefan Ilie.

Primarul Ştefan Ilie ne-a declarat luna trecută că principala problemă a câinilor vagabonzi nu vine de la apartamente, ci de la case, deoarece aceştia sunt lăsaţi în general liberi şi se înmulţesc necontrolat.

Campania de sterilizare este o continuare a unui proiect câştigător în cadrul primei sesiuni de Bugetare Participativă din 2022, intitulat ,,Sterilizare 240 câini şi pisici”, diferenţa fiind că în acest an sunt vizaţi proprietarii de animale de companie care locuiesc la case.

Operaţiile se vor face pe bază de programare (tel: 0740.758.143, 0371.237.353), dar fiecare deţinător va putea înscrie un număr maxim de 3 animale (câini şi/sau pisici).

Operaţiile vor avea loc în incinta clinicii DMA VETLAND, situată pe strada Barajului nr. 4. Accesul la clinică se face din strada Militari.

Pentru derularea campaniei, Primăria Municipiului Tulcea a alocat suma de 50.000 lei, care va permite efectuarea unui număr de 210 sterilizări.