Liberalii tulceni şi-au ales, săptămâna trecută, candidaţii pentru Parlament, la alegerile legislative din 1 decembrie 2024. Este vorba despre şase candidaţi propuşi pentru Camera Deputaţilor şi patru candidaţi pentru Senat. George Şişcu este primul pe listă pentru Camera Deputaţilor, urmat de Michael Gudu, Doina Săcui, Dumitru Enache, Alina Iancu şi Dumitru Nurciu. La Senat, lista este deschisă şi în acest an de Alexandru Cristian Iordan, urmat de Georgian Caraman, Claudia Frandeş şi Alexandru Filip.

Ştefan Ilie, preşedintele PNL Tulcea: „Am ales continuitatea, unitatea şi reprezentativitatea”

Şeful liberalilor tulceni, Ştefan Ilie, a explicat principiile de care s-a ţinut cont în desemnarea candidaţilor.

„Pentru alegerile parlamentare am ales continuitatea, unitatea şi reprezentativitatea. Colegii noştri George Şişcu şi Michael Gudu au reprezentat cu brio judeţul în Parlamentul României şi au fost un ajutor extrem de important pentru primarii localităţilor tulcene şi implicit pentru cetăţenii acestora. Aşa că era normal să alegem continuitatea. În acelaşi timp, am construit o echipă de candidaţi dorind să arătăm unitate şi reprezentativitate. Astfel, avem pe listă reprezentanţii organizaţiilor de femei şi de tineret, dar şi doi dintre cei mai importanţi primari ai PNL Tulcea, cu importante rezultate administrative şi electorale: Georgian Caraman de la Babadag şi Dumitru Enache de la Stejaru. Nu în ultimul rând, am încercat să îmbinăm experienţa politică şi administrativă a colegilor Şişcu, Gudu, Iordan, cu tinereţea şi experienţa profesională a mai tinerilor noştri colegi Alexandru Filip, Alina Iancu şi Dumitru Nurciu”, a declarat preşedintele PNL Tulcea.

Preşedintele Ştefan Ilie mai spune că organizaţia Tulcea este puternică, rezultatele din vară plasând-o în prima jumătate a clasamentului filialelor PNL din România.

„Am demonstrat încă o dată pe 9 iunie, când am avut concomitent alegeri locale şi europarlamentare, că PNL Tulcea rămâne o organizaţie puternică. Dovadă că am fost atunci în prima jumătate a clasamentului filialelor PNL din România, un rezultat ce ne onorează. Vrem să menţinem parcursul şi pentru alegerile din toamnă, atât cele prezidenţiale, cât şi cele parlamentare”, a menţionat Ştefan Ilie.

Decizia a fost luată în şedinţa Biroului Politic Judeţean desfăşurată joi, 29 august. Într-un comunicat de presă transmis redacţiei, PNL Tulcea precizează că este „prima organizaţie tulceană de partid care îşi anunţă candidaţii pentru alegerile parlamentare, dând încă o dovadă de transparenţă faţă de electorat şi demonstrând că pregătirile pentru multiplele alegeri din această toamnă au început deja pentru liberali”.

Nume vechi şi nume noi pe liste

Parlamentari în funcţie, George Şişcu se află la al doilea mandat de deputat, iar Michael Gudu la primul. Următoarea pe listă, preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale Tulcea, Doina Săcui a candidat şi în 2020 pentru un mandat de de-putat, la fel ca şi Alina Iancu, preşedinta Tineretului Naţional Liberal Tulcea. Noi pe lista de candidaţi liberali sunt primarul comunei Stejaru, Enache Dumitru şi consilierul judeţean Dumitru Nurciu.

La Senat ca şi în 2020 lista este deschisă de Alexandru Cristian Iordan, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Tulcea. Tot pe lista candidaţilor la Senat o regăsim pe locul trei pe Claudia Frandeş, cea care a candidat şi în 2020 pentru un post de senator.

Numele noi, dar nu necunoscute, de pe lista senatorilor, sunt primarul oraşului Babadag, Georgian Caraman şi vicepreşedintele liberal Alexandru Filip, coordonatorul Organizaţiei de Management al Destinaţiei Municipiul Tulcea.

Într-o declaraţie de presă, deputatul George Şişcu a amintit că prezenţa PNL la guvernare a determinat instituţiile centrale să se aplece mai atent asupra comunităţilor tulcene.

„Le mulţumesc tuturor colegilor care mi-au acordat încrederea de a continua proiectele pentru tulceni în Parlamentul României. Mă simt onorat că voi deschide lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor din partea PNL Tulcea! Toţi colegii mei liberali tulceni şi, îndeosebi, toţi colegii mei primari mă cunosc exact aşa cum sunt: un om deschis, aflat la un telefon distanţă atunci când au o problemă care trebuie rezolvată. În ultimii ani, datorită prezenţei neîntrerupte a PNL la guvernare, cu premier sau în coaliţie, am reuşit să deblocăm proiecte, să navigăm împreună prin hăţişul birocraţiei şi să determinăm instituţiile centrale să se aplece mai atent asupra comunităţilor tulcene. Avem în faţa noastră două rânduri de alegeri, cu campanii suprapuse, care ne vor aduce în faţa oamenilor şi cărora le vom cere, cu onestitate, votul. Noi, echipa PNL Tulcea, avem toate motivele să-i privim în ochi şi să le spunem ce am făcut pentru ei. Alături de ceilalţi colegi candidaţi liberali tulceni pentru Parlamentul României, vom forma o echipă puternică, care va susţine fără rezerve orice proiect al judeţului nostru!”, a declarat deputatul George Şişcu.

Alexandru Filip spune că nu-şi propune să ajungă acum în Parlamentul României, scopul candidaturii sale fiind acela de a-şi ajuta colegii şi organizaţia din care face parte.

„N-o fac pentru că îmi propun să ajung acum în Parlamentul României, ci pentru că vreau să-mi ajut colegii şi organizaţia din care fac parte. Şi îmi doresc asta crezând sincer într-un lucru: tulcenii pot fi reprezentaţi în Parlament cel mai bine de oamenii care sunt pe lista propusă de Partidul Naţional Liberal. În curând vom afla listele de candidaţi ale tuturor celorlalte partide şi sper că îmi veţi da dreptate atunci. În urma votului colegilor mei, voi fi pe ultima poziţie a listei pentru Senat şi voi face tot ce pot din postura de candidat pentru ca mai mulţi colegi din PNL Tulcea să ajungă în viitorul Parlament. Bineînţeles, şi în această campanie voi încerca să fiu purtătorul de cuvânt al celor din turism, al antreprenorilor în general, al tinerilor care împreună cu familiilor lor la început de drum încearcă să îşi construiască un rost aici, în Tulcea. Mai sunt aproape 3 luni până la momentul votului – 1 decembrie – şi, cu atât mai mult cu cât ne vom alege şi preşedintele în aceeaşi perioadă, sper să folosim acest timp pentru a ne gândi cu toţii ce vrem de la ţara asta şi cine sunt cei mai în măsură să ne reprezinte pentru a primi ce vrem”, a declarat Alexandru Filip, pe pagina sa de Facebook.

Lista celor zece candidaţi pentru alegerile parlamentare urmează să fie validată pe 9 septembrie de Colegiul Director Judeţean şi Comitetul de Coordonare Judeţean.