Municipiul Tulcea se numără printre localităţile din ţară care vor înfiinţa păduri urbane cu fonduri din PNRR, astăzi urmând să fie semnat contractul de finanţare, în prezenţa ministrului Mediului, apelor şi pădurilor, Mircea Fechet, a anunţat Primăria Tulcea.

Astăzi se va semna la Tulcea contractului de finanţare aferent proiectului „Crearea de păduri urbane în Municipiul Tulcea”, în prezenţa Ministrului mediului, apelor şi pădurilor, Mircea Fechet.

Proiectul „Crearea de păduri urbane în Municipiul Tulcea” a obţinut finanţare nerambursabilă prin PNRR, în valoare de 5.834.910 euro.

Pădurea urbană va fi constituită prin plantarea a peste 2,4 milioane de puieţi pe o suprafaţă de peste 600.000 de mp în zona cuprinsă între lacul Zaghen şi Baltag. Mai precis zonele care vor fi împădurite sunt Zaghen, Satul Pescăresc, Izvor Bogza, Dealuri Sud-Cimitir, Vest-Remat, Gara de Mărfuri şi Baltag.

„Vizita este prilejuită de semnarea contractului de finanţare aferent proiectului <<Crearea de păduri urbane în Municipiul Tulcea>>, care a obţinut finanţare nerambursabilă prin PNRR, în valoare de 5.834.910 euro. Prin intermediul acestui amplu proiect de împădurire, se vor planta 2.495.192 de puieţi, pe o suprafaţă totală de 61,42 hectare de teren, în 7 zone situate în aria periurbană a municipiului. Investiţia va acoperi toate costurile legate de lucrările pentru pregătirea solului, înfiinţarea plantaţiei şi întreţinerea acesteia timp de trei ani”, transmite Primăria Tulcea.

În total vor fi plantaţi 2.495.192 de puieţi din următoarele specii: salcie albă, plop alb, plop negru, plop tremurător, gorun, anin negru, lemn câinesc, măceş, porumbar, sânger, salcâm, sălcioară şi saleie albă.

Investiţia va acoperi toate costurile legate de lucrările pentru pregătirea solului, înfiinţarea plantaţiei şi întreţinerea acesteia timp de trei ani.