Viitoarea centură ocolitoare a municipiului Tulcea a fost principala temă de discuţie a primarului Ştefan Ilie şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloş, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc în urmă cu două zile.

„Fiind o investiţie majoră atât pentru municipiul şi judeţul Tulcea, cât şi pentru întreaga infrastructură de transport rutier a ţării, am transmis domnului ministru încheierea licitaţiei pentru adjudecarea antreprenorului, care va realiza studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic de execuţie, precum şi importanţa asigurării surselor de finanţare din actualul exerciţiu financiar pentru execuţia lucrărilor”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Primarul Ştefan Ilie a primit asigurări că va avea susţinere din partea ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru promovarea investiţiilor.

„Argumentele multiple pentru promovarea acestui obiectiv strategic, faptul că toate investiţiile publice sau private, de mobilitate şi dezvoltare antreprenorială, din municipiu şi din judeţ, depind de construirea acestei centuri, au fost expuse, analizate şi confirmate împreună cu domnul ministru, care m-a asigurat de susţinerea sa şi a ministerului pe care îl conduce, precum si de promovare în cadrul Executivului”, a precizat Ştefan Ilie.

Printre subiectele discutate se mai află situaţia cererilor de finanţare depuse de Primăria Tulcea în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Am mai discutat cu domnul Marcel Ioan Boloş despre situaţia cererilor de finanţare depuse de Primăria Tulcea în cadrul PNRR, despre noua strategie depusă la Bruxelles a ADI ITI Delta Dunării, precum şi de proiectele de infrastructură edilitară, socială sau de mediu, care se implementează din fondurile europene ale exerciţiului financiar în curs, integrate în strategia de dezvoltare a municipiului. Îi mulţumesc domnului ministru pentru deschiderea faţă de rezolvarea problemelor <<istorice>> ale oraşului nostru, pentru soluţiile propuse şi pentru profesionalismul cu care a abordat fiecare temă analizată”, a transmis Ştefan Ilie.

Centura municipiului sau ,,Drumul de legătură cu conexiune la Drumul Expres Constanţa – Tulcea – Brăila”, sau ,,Drumul de accesibilitate Delta Dunării” din municipiul Tulcea, a fost adjudecată pentru proiectarea studiilor şi a proiectului tehnic până la emiterea autorităţii de construire, în urma licitaţiei organizate de Primăria Tulcea, de SC Eurocerad International  în asociere cu 3TI Progetti, pentru suma de 5.050.599,26 Lei, fără TVA.