Sindicaliştii din sănătate avertizează asupra riscului relansării fenomenului migraţiei personalului sanitar, din cauza blocării unora dintre drepturile salariale prevăzute de legea salarizării.

La Tulcea, fenomenul nu există în prezent, spun sindicaliştii, care însă menţionează şi faptul că judeţul este deficitar dintotdeauna la capitolul medici. Preşedintele Sindicatului Solidaritatea Sanitară Tulcea, Angela Atanasof, spune că acest lucru se întâmplă în centrele universitare.

„În general, migraţia se face la nivelul studiilor superioare, iar noi nu avem atât de mulţi medici încât să spunem că au plecat şi erau prea mulţi. (…) La Tulcea nu am cunoştinţă de astfel de cazuri, consider că stăm relativ bine”, ne-a declarat Angela Atanasof.

Nici preşedintele Sanitas Tulcea, Neculai Negrea, nu are cunoştinţă de o dorinţă de migrare a personalului din cauza salarizării.

„Nu am cunoştinţă de o eventuală dorinţă de migrare a personalului din cauza salarizării în sistemul public de sănătate în judeţul Tulcea la momentul actual. Judeţul a fost deficitar dintotdeauna la capitolul medici, iar domnul manager şi Consiliul Judeţean au încercat prin diferite metode să atragă medici. De migrat nu cred că aveau de unde să o mai facă, pentru că am fost deficitari dintotdeauna”, a precizat Neculai Negrea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.