Primăria municipiului Tulcea se pregăteşte pentru anotimpul rece. Ca şi în anii trecuţi, Societatea Servicii Publice S.A. se va ocupa de curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice atunci când ninsorile îşi vor face apariţia. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de consilierii locali săptămâna trecută.

Societatea Servicii Publice S.A. are pregătite 24 de utilaje pentru intervenţie. Este vorba despre cinci autobasculante 3-8 To, două autobasculante cu autoîncărcare, un tractor cu remorcă, cinci autospeciale mari şi mijlocii cu lame şi sărăriţe, trei autospeciale mici cu lame şi sărăriţe, două cisterne, două încărcătoare hidraulice şi patru autoutilitare.

Pentru a suplimenta utilajele din dotare cu alte utilaje de care operatorul nu dispune sau nu dispune în număr suficient pentru buna desfăşurare a activităţii, operatorul are dreptul de a proceda la închirierea de utilaje din sursă externă, prevede hotărârea.

În ceea ce priveşte stocurile de material antiderapant deocamdată, dintr-un necesar de 80 de tone de clorură de calciu soluţie 30%, stocul existent în acest moment este 0. Stocul de clorură de calciu tehnică în cantitate de 400 kg este existent în depozit, iar dintr-un necesar de 250 de tone de clorură de sodiu, puţin peste 100 de tone sunt în stoc. Deocamdată în depozite există 700 kg de inhibitori de coroziune dintr-un necesar de 4.000 kg. În ceea ce priveşte nisipul, există un stoc de 89 de tone. Stocurile vor fi completate până la data de 31 octombrie.

Pe lista cu prioritate numărul 1 la deszăpezire se găsesc 65 de străzi, pe acestea aflându-se obiective sociale precum spitale, staţie de salvare, poliţie, pompieri, creşe, grădiniţe, cămine de bătrâni, unităţi de învăţământ.

„La apariţia fenomenelor meteo specifice iernii, echipa de intervenţie va intra în acţiune, conform contractului, în maxim 2 ore de la comunicarea oficială sau de la constatarea fenomenului. În acest sens, operatorul, prin ofiţerii de serviciu de schimb, va configura forţa de muncă necesară prin convocarea de urgenţă a personalului, conform graficelor, va stabili numărul şi tipul utilajelor care ies la intervenţie şi le va dirija pe zonele de intervenţie în funcţie de fenomenul meteo şi de priorităţile de intervenţie stipulate mai sus”, se precizează în hotărâre.