Forţele Aeriene au nevoie de cât mai mulţi tineri şi au pornit la drum, prin toată ţara, într-o campanie de recrutare. Ieri au ajuns la Tulcea şi le-au explicat tinerilor ce înseamnă o carieră în aviaţia militară.

Peste 200 de elevi din clasele terminale ale liceelor din municipiu au umplut, ieri, sala Palatului Copiilor, participând la un eveniment organizat de Statul Major al Forţelor Aeriene pentru promovarea şi recrutarea de viitori candidaţi pentru profesia militară.

Mai mulţi elevi şi studenţi ai Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov, Şcolii Militare de Maiştri Militari şi subofiţeri ai Forţelor Aeriene din Boboc au vorbit despre experienţele lor din şcoală, ce presupune cariera militară şi care sunt avantajele unei astfel de meserii. Surpriza evenimentului a fost survolul unui elicopter care a zburat deasupra municipiului.

Emil Ţanu, expert gradul unu în biroul coordonare, promovare şi selecţie personal, oficiul personal şi mobilizare din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene, ne-a spus că a observat o creştere a interesului pentru cariera militară în rândul tinerilor.

„Din ultimele campanii vedem că din ce în ce mai mulţi tineri îşi doresc să îmbrace uniforma militară, în primul rând, ne place nouă să credem, pentru frumuseţea uniformei, pentru stabilitatea financiară şi pentru provocările acestei meserii frumoase. Este o meserie ce oferă multe oportunităţi şi credem că în rândul nostru vor veni foarte mulţi tineri”, ne-a declarat Emil Ţanu.

El îi îndeamnă pe elevi să aplice pentru o carieră militară în primul rând pentru o stabilitate financiară.

„Îi îndemn pe tineri să vină în rândul nostru, este o carieră frumoasă cu provocări, stabilitate financiară, ceea ce este foarte important în ziua de astăzi. Sunt mulţi elevi care termină o facultate privată sau la învăţământul de stat şi le este mai greu să se angajeze. La noi, cel mai important aspect este că, după terminarea academiei sau învăţământului superior de la Braşov sau după terminarea şcolii militare de maiştri şi subofiţeri, automat primeşte repartiţie. În plus, avem burse Erasmus, parteneriate cu armatele străine, mergem la cursuri de perfecţionare în străinătate. Este o carieră frumoasă, cu provocări frumoase. Noua generaţie este mult mai deschisă la nou, având canale de informaţie social media şi sunt atraşi de cariera militară, de uniforma militară. Asta încercăm să facem, să recrutăm viitori candidaţi şi să vină în rândurile noastre. Îmi place să spun că suntem o familie mare şi frumoasă”, a menţionat  Emil Ţanu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.