Încă două blocuri de pe strada Gării primesc finanţare pentru lucrări de eficientizare energetică, după ce ieri la  nivelul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) s-au semnat contractele pentru proiectele desfăşurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Este vorba despre blocul de locuinţe din strada Gării nr. 24, Bloc 12 – Asociaţia 2000, proiect în valoare de 1.416.788,70 lei, dar şi un alt bloc a cărui finanţare se ridică la 1.693.714,88 lei.

„Aşteptăm să vedem poate avem norocul să le şi implementăm de anul acesta. Aceste lucrări sunt foarte importante pentru că privesc gradul de confort al locuinţelor. În mare parte intervenim la blocurile de pe faleză, care în primul meu mandat, cu sprijinul unor agenţi economici privaţi care au sponsorizat activitatea, au fost refaţadizate, după care nu s-a mai întâmplat nimic. Apoi a venit această procedură care a fost pusă în operă pe blocurile cu patru nivele de pe strada Gării, unde toate blocurile sunt termoizolate şi refaţadizate”, declara luna trecută, primarul Constantin Hogea.

În total, 14 blocuri urmează să fie reabilitate prin acest proiect în valoare de 1.449.598, 57 lei.

Prin Programul Operaţional Regional se susţin investiţii către UAT-uri, instituţii publice sau antreprenori prin semnarea contractelor de finanţare.