La sfârşitul acestei luni se va finaliza proiectul de reamenajare a zonei de promenadă şi picnic din zona lacului Ciuperca, iar începând de luna viitoare, doritorii vor putea închiria bărci şi hidrobiciclete noi. Prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, Primăria Tulcea a achiziţionat un număr total de 12 bărci cu vâsle şi hidrobiciclete, dar şi o barcă cu motor pentru personal, pentru a putea interveni cu rapiditate în cazul unor situaţii neprevăzute.

Este vorba despre proiectul „Îmbunătăţirea condiţiilor de agrement şi recreere în Parcul şi Lacul Ciuperca din Municipiul Tulcea” prin măsuri de protejare a mediului pentru comunităţile din zona FLAG Delta Dunării, Cod SMIS 130185, al cărui contract a fost semnat în luna august anul trecut.

Potrivit viceprimarului George Şinghi, bunurile achiziţionate ar putea fi operate de agenţi economici.

„Bărcile şi hidrobicicletele sunt prinse în proiectul de amenajare a zonei de promenadă. S-au achiziţionat 7 bărci cu vâsle, o barcă cu motor şi 5 hidrobiciclete care se află la constructor. Avem discuţii cu privire la concesionarea serviciului către agenţi economici sau păstrarea acestuia în gestiunea Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului. Istoria ne-a demonstrat că instituţiile locale nu au fost întotdeauna aşa buni administratori aşa cum este mediul privat”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Proiectul cuprinde şi lucrări de amenajare a locului de picnic cu un modul de grătar şi picnic care va conţine 10 foişoare din lemn cu acoperiş din stuf, dar şi cinci ansambluri de grătar cu masă şi spălător. În cadrul proiectului se va mai amenaja un  debarcader cu ambarcaţiune de agrement.

Proiectantul desemnat este SC VIA PRO IT Consulting SRL Botoşani cu proiectul executat în valoare de 57.477,00 lei. Constructorul este SC ELCOS Grup SRL Tulcea, cu un  contract de lucrări şi furnizare echipamente nr. 22441/ 05.08.2020 în valoare de 2.173.783,54 lei. Dirigenţia este asigurată de SC FRANGOMY Solutions SRL şi are o valoare de 20.108,62 lei. Toate preţurile includ TVA, iar întregul proiect este finanţat din fonduri nerambursabile.