O firmă din Iaşi va realiza documentaţia tehnică pentru construirea unui gravity parc în zona Bazinului de înot de pe lacul Ciuperca. În total şase firma au depus oferte pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii „Construire Gravity Parc – Ciuperca”. Firma Isconpro din Iaşi a câştigat cu o valoare ofertată de 61.000,00 de lei fără TVA.
„Au fost şase ofertanţi, câştigătoarea fiind o firmă din Iaşi care va realiza proiectul tehnic pentru execuţia lucrărilor pentru zona de lângă bazinul de înot. Ca şi în alte comunităţi, tinerii din oraşul Tulcea sunt la curent cu ultimele tendinţe şi inovaţii în materie de sport şi cultură urbană din lume. Tinerii practicanţi de sporturi extreme vor avea la dispoziţie un spaţiu destinat activităţilor de tip skateboard, pumptrack sau role”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.
Edilul mai spune că aceste spaţii au şi o puternică componentă culturală, fiind un loc de întâlnire şi socializare unde pot avea loc concerte, piese de teatru alternativ şi alte evenimente venite din iniţiative comunitare.
În luna februarie a acestui an, un grup de tineri pasionaţi de aceste sporturi s-au întâlnit cu primarul Ştefan Ilie, căruia i-au prezentat schiţe ale proiectului.
Unul dintre aceşti tineri este Mihai Andore, în vârstă de 17 ani, elev în clasa a X-a la Liceul de Artă „George Georgescu”.
„Vrem să dezvoltăm partea sportului extrem, care este considerat şi sport olimpic. Vrem să ajungem la cât mai mulţi participanţi. Ne referim la toate sporturile ce includ freestyle, respectiv BMX, skateboarding, trotinetă freestyle, role agresive, pe care le vedem mai mult în oraşele mari. Eu de mic sunt foarte activ şi am început pentru prima dată să mă dau pe skate la 7-8 ani când am primit prima placă. În ultimul timp am început să dezvolt din ce în ce mai mult drag pentru acest sport, iar de 4 ani am început să îl practic mai profesionist, momentan pe suprafaţă plată, pentru că nu avem unde. Este considerat sport olimpic şi avem în România campioni internaţionali, cum ar fi Marius Constantin. Eu fac acest sport pentru că îmi place libertatea pe care mi-o oferă, mă scoate din toate problemele”, spunea Mihai Andore.
Serviciile prevăzute în documentaţia de atribuire cuprind, printre altele, elaborarea documentaţiilor studiilor topografic, geotehnic, de fezabilitate, documentaţia pentru obţinerea avizelor şi acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism.