Autorităţile îi încurajează pe taximetriştii din oraşe să treacă la maşinile electrice sau hibride. Şi tulcenii vor circula cu taxiuri eco, Primăria Tulcea lucrând la un nou regulament pentru transportul în regim de taxi, care va intra în dezbatere publică luna viitoare. Pe lângă acest aspect, prin regulament se va actualiza şi numărul de licenţe taxi, care în prezent este mai mare decât cel prevăzut de legislaţia în vigoare. Din cele 388 de taxiuri cu licenţă vor rămâne 336, cu toate că 300 este numărul maxim prevăzut de o hotărâre anterioară de Consiliu Local.

Măsura propusă de reprezentanţii administraţiei locale este menită să încurajeze achiziţia de autovehicule electrice nepoluante de către transportatorii autorizaţi să presteze servicii de transport în regim de taxi, ceea ce contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a mediului urban.

„Lucrăm la  un regulament prin care vrem să introducem taxiuri electrice sau hibrid, dar şi actualizarea numărului de licenţe raportat la numărul populaţiei existente. Licenţele care expiră se vor reînnoi pe baza criteriilor prevăzute în lege, nu se vor anula. În acest moment, pentru transportul de persoane în regim de taxi există 388 de autorizaţii, 57 pentru persoane fizice şi 331 societăţi comerciale. Numărul aprobat prin HCL care este în vigoare este de 300. Prin Legea 38/2003 este stipulat un număr de 4 taxiuri la 1.000 de locuitori, ceea ce înseamnă că în prezent ar trebui să avem 336 de autorizaţii taxi. Vom stabili o procedură prin care să ajungem la acest număr, cel mai probabil pe criterii de calitate”, ne-a declarat viceprimarul municipiului, Dragoş Simion.

În luna aprilie a anului 2019, consilierii locali aprobau un proiect prin care au fost desfiinţate 11 staţii de taxi din municipiu cu peste 60 de locuri. Staţiile au fost desfiinţate,  fie pentru că nu existau spaţii pentru amenajarea de locuri, încurcau  circulaţia, nu mai erau folosite sau puteau fi mutate în alte zone.

Proiectul a fost realizat în urma numeroaselor sesizări ale cetăţenilor municipiului care au reclamat comportamentul neadecvat al taximetriştilor care staţionează peste numărul de locuri de aşteptare stabilit pentru fiecare staţie, îngreunând astfel traficul rutier şi accesul cetăţenilor în parcările şi spaţiile publice.