Odată cu începutul postului Paştelui, cel mai lung şi mai aspru din an, tulcenilor li s-a deschis mai mult apetitul pentru legume şi fructe. În pieţele tulcene legumicultorii au scos pe tarabe spanac, ceapă, ridichi, lobodă, ştevie şi urzici, preţurile fiind pentru orice buzunar.
Cele mai bine aprovizionate pieţe din municipiu, Sf. Gheorghe, Vest şi Piaţa Veche, sunt pline-ochi de culoare şi arome. La primele ore ale dimineţii, pieţarii aduc legume proaspete din Agighiol, Valea Nucarilor, Nalbant, Cataloi, Parcheş, Zebil, dar şi produse achiziţionate de la Matca şi de la Constanţa. Ceapa, ridichile, salata, spanacul şi loboda sunt culturile lucrate preponderent de legumicultorii tulceni. La tarabă, preţurile sunt asemănătoare în pieţele din municipiu. Astfel, putem găsi salată cu preţuri cuprinse între 2 şi 3,50 lei, ridichi între 2 şi 2,50 lei legătura, ceapă verde între 1,5 şi 2 lei, spanac la preţ cuprins între 7-10 lei/kg.
Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.