Primarul Ştefan Ilie transmite cetăţenilor să nu se lase intimidaţi.

Un tulcean a licitat suma de 100.000 de lei pentru un loc de parcare din municipiu. Aceasta va trebui să plătească suma în termen de cinci zile, în caz contrar nu va mai putea participa la nicio licitaţie de acest fel care se va organiza în următorii trei ani.

„Dacă va rămâne cu suma propusă şi după încheierea licitaţiei, în cinci zile trebuie să o plătească. Dacă nu va plăti, timp de 3 ani nu va putea beneficia de nici un loc de parcare, nu va putea licita. Acesta este un joc făcut de anumite persoane, unele cu rea intenţie, pentru a denigra procedura sau pentru a-i face pe cetăţeni să nu liciteze”, ne-a declarat primarul municipiului, Ştefan Ilie.

Edilul recomandă tuturor persoanelor care văd sume record licitate pentru un loc de parcare să participe la tranzacţie cu suma minimă – 150 de lei.

„Transmit cetăţenilor ca atunci când văd astfel de sume să se înscrie şi ei cu suma minimă de licitaţie, pentru că acela nu va plăti în trei zile, iar omul care a pus 150 de lei va obţine locul. Eu m-aş bucura să vină să plătească 100.000 de lei. Este o încercare de intimidare, de a-i face pe ceilalţi să nu liciteze. Lansăm un apel către toţi cetăţenii, unde văd astfel de sume, să nu se lase intimidaţi şi să treacă suma minimă de 150 de lei”, a transmis Ştefan Ilie.

Ieri s-a încheiat licitaţia online pentru locurile de parcare rezidenţiale pentru tulcenii care locuiesc pe strada Babadag între Şcoala Gimnazială ,,Elena Doamna” şi ,,Peco”, zonele ANL Tineretului şi C5.

Autoritatea locală a organizat, la începutul celui de-al doilea semestru al acestui an, primele licitaţii pentru parcările rezidenţiale. În urma primelor tranzacţii, cel mai mare preţ plătit de o persoană pentru un asemenea spaţiu a fost stabilit la 1.500 de lei.