Garda de Coastă de la Tulcea, întărită cu autospeciale marca Duster

autospeciale marca Duster primite de Garda de Coastă

Este vorba de efectul unui proiect cu finanţare europeană dezvoltat la nivel naţional şi în baza căruia se ţinteşte securizarea frontierelor României în perspectiva aderării ţării noastre la Shengen. În acest context, structurile operative ale Poliţiei de Frontieră de la Tulcea, Isaccea, Chilia, Pardina şi Sulina au fost dotate cu autospeciale noi.

„Structurilor operative de la Tulcea le-au fost distribuite, de curând, 12 autospeciale marca Duster şi 4 autospeciale marca Dacia Logan. Este vorba de dotări în baza unei finanţări europene în cadrul unei strategii naţionale de securizare a frontierelor. Mijloacele auto erau absolut necesare pe ceea ce înseamnă eficientizarea gradului de operativitate în misiuni”, ne-a declarat directorul adjunct al Gărzii de Coastă, Iulian Albăceanu.

Conform purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Niculescu, pe toată perioada stării de urgenţă impusă de codul roşu de ninsori şi viscol poliţiştii Gărzii de Costă au efectuat 19 misiuni operative pe teritoriul judeţului Tulcea.