Un tulcean care a împlinit 100 de ani a fost felicitat de city managerul, Nicolae Bibu. Mihai Maşcu, din municipiul Tulcea, a împlinit, joi, vârsta de 100 de ani, iar reprezentantul Primăriei Tulcea i-a oferit o diplomă de onoare şi un premiu în valoare de 1.000 de lei.

City managerul Nicolae Bibu i-a trecut pragul casei, acolo unde l-a cunoscut alături de familia sa.

„Ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani, domnul Mihai Maşcu păstrează un spirit vioi şi optimist. Familia îi este alături, preţuind aşa cum se cuvine înţelepciunea şi experienţa lui de viaţă. Martor al vremurilor pe care le mai regăsim doar în fotografiile cu Tulcea de odinioară, domnul Maşcu întruneşte calităţile unui tulcean autentic. Am avut deosebita onoare de a-l cunoaşte cu prilejul înmânării diplomei şi premiului prevăzute a fi acordate de Primăria Municipiului Tulcea persoanelor care au împlinit un secol de viaţă”, a spus city managerul, Nicolae Bibu.

Tulceanul Mihai Maşcu face parte din comunitatea aromână.

„Ajuns la vârsta de aur, având rădăcini în nordul Greciei, tulceanul Mihai Maşcu nu şi-a uitat originile, preţuind cu mândrie moştenirea culturală a comunităţii aromâne. Este înzestrat cu un foarte natural simţ al umorului, la plecare dăruindu-ne câte o ciocolată, cu promisiunea să ne revedem la viitoarea aniversare, peste 50 de ani”, a transmis Nicolae Bibu.

În conformitate cu HCL nr. 84/2022, Primăria Tulcea acordă o diplomă de onoare şi un premiu în sumă netă în valoare de 1.000 lei persoanelor care au împlinit vârstă de 100 de ani şi au domiciliul în municipiul Tulcea.