Un proiect de lege depus la Camera Deputaţilor prevede instalarea obligatorie de sisteme de monitorizare audio-video în creşe şi grădiniţe, pe fondul creşterii violenţei în mediul şcolar. Părinţii copiilor vor avea acces automat la imagini şi sunete pe toată perioada în care copiii lor se află la creşă, respectiv la grădiniţă, se arată în proiectul legislativ.

M.B., educatoare într-o grădiniţă din municipiu, ne spune că acesta este un subiect foarte sensibil pentru multe persoane, iar montarea camerelor în sălile de curs nu va face nimic altceva decât să aducă profesorilor un sentiment de invadare în desfăşurarea activităţilor.

O altă educatoare ne spune că problema nu vine de la montarea camerelor, ci de la modul în care profesorii îşi educă elevii. Camerele nu pot împiedica în niciun fel desfăşurarea activităţilor atâta timp cât profesorul este bine pregătit şi nu are nimic de ascuns, ne spune aceasta.

Şi părinţii cu care am vorbit au opinii diferite. Unii spun că montarea acestor camere este esenţială pentru monitorizarea copiilor şi a cadrelor didactice, pe când alţii se pun în pielea profesorilor şi nu sunt de acord cu supravegherea permanentă.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.