Primarul Ştefan Ilie a semnat contractul de execuţie pentru construirea unui depou şi înfiinţarea şi modernizarea a 29 de staţii de călători. Ofertantul care a câştigat licitaţia este asocierea formată din firmele S.C. Terra Construct S.R.L., S.C. Global Tech Xpert S.R.L., S.C. Telelink, Services Romania S.R.L., S.C. Urban Scope S.R.L., S.C. Concept Structure S.R.L, reprezentate prin lider de asociere de S.C. Terra Construct S.R.L. Valoarea totală a proiectului este de 38.803.065,00 lei, fără TVA.

„Am semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru înfiinţarea unui depou şi a 29 de staţii de călători, pentru modernizarea parcului auto de transport călători din municipiul Tulcea. Mulţumesc colegilor din Primăria municipiului Tulcea şi urez succes antreprenorilor în realizarea acestei importante investiţii”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Proiectul presupune construirea unui depou structurat în clădirea de sine stătătoare, pentru garare, încărcare, mentenanţă, dimensionat pentru 20 autobuze electrice, o clădire de birouri cu dispecerat, o spălătorie şi înfiinţarea şi reabilitarea a 29 de staţii intermediare de călători. Dintre acestea, 10 staţii vor fi nou construite şi 19 staţii vor fi reabilitate, pentru cinci trasee de transport public cu autobuze nepoluante, staţii intermediare de călători dotate cu automate bilete TVM e-ticketing, panouri de informare configurate cu locuri de stat jos şi locuri pentru andocare biciclete. De asemenea, vor fi amplasate şi racordate la reţea 20 de staţii de încărcare lente şi cinci staţii de încărcare rapide, în funcţie de prevederile A.T.R.

Durata totală a contractului este de 76 luni. Dintre acestea, două luni sunt aferente serviciilor de proiectare prin elaborarea documentaţiei tehnică integrală. Este vorba despre do-cumentaţiile tehnice necesare pentru obţinerea de avize / acorduri, documente pentru obţinerea autorizaţiei de construire şi proiectul tehnic de execuţie. Urmează o lună de verificare tehnică a proiectului, constituind şi perioada de verificare şi recepţie a tuturor livrabilelor. Timp de 12 luni vor dura serviciile de asistenţă tehnică din partea proiectantului în perioada de execuţie lucrării, precum şi execuţia lucrării.

După această perioadă urmează o lună de verificare şi recepţie la terminarea lucrărilor. Perioada de garanţie acordată lucrărilor, stabilită conform ofertei desemnată este de 60 de luni.