Pe măsură ce primesc deciziile privind recalcularea pensiilor, mulţi vârstnici depun contestaţii.

Mihaela Stănciulescu, directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Tulcea, a declarat pentru Ziarul „Delta” că au fost primite peste 300 de cereri de recalculare a noilor pensii din partea pensionarilor. Unii au solicitat clarificări, iar alţii au vrut să fie revizuită sau recalculată pensia.

Până sâmbăta trecută, la nivelul judeţului Tulcea, au fost recalculate 45.082 de pensii, ca parte a acestui amplu proces naţional.

„Sunt tulceni care doresc să ceară lămuriri referitor la modul în care li s-a calculat pensia. Sunt peste 300 de cereri în care se solicită reverificarea, revizuirea sau clarificări. Ei vor să se asigure că li s-a calculat corect pensia. Noi deciziile emise le-am predat către Poştă, care trebuia să le distribuie până la sfârşitul lunii august. Din câte cunosc nu reuşiseră să le distribuie pe toate până la finalul lunii august. Trebuie să luăm acum dosarele din arhivă, să le verificăm şi să formulăm răspunsuri. Este o muncă în plus pentru noi. Primim foarte multe telefoane, mulţi vin la relaţia cu publicul să întrebe, unii vin personal să lase cererea, alţii o trimit prin poştă sau electronic. Cumva ne aşteptam la o astfel de situaţie, dar credeam că se vor mai linişti apele. Activitatea noastră implică şi multe alte atribuţii, nu este numai despre această recalculare”, ne-a declarat directoarea CJP Tulcea, Mihaela Stănciulescu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.