Valentin Spiru şi-a anunţat oficial Candidatura ca Independent pentru Camera Deputaţilor, din partea  judeţului Tulcea, cu un mesaj puternic: „TREZIREA CONŞTIINŢEI NAŢIONALE”.

Lansarea candidaturii, simbolic anunţată de Ziua Crucii, pe 14 septembrie 2024, subliniază o chemare la valorile care au definit România în trecut, când politicienii serveau interesele naţiunii ş poporului.

Cu o viziune Conservator-Liberală, Valentin Spiru se inspiră din marii lideri ai României, precum Mihail Kogălniceanu, Nicolae Iorga, Regina Maria şi Iuliu Maniu, modele de demnitate şi devotament faţă de idealurile naţionale.

Acesta propune un nou început pentru România, după 35 de ani în care interesele de grup şi cele personale au prevalat în politică.

Spiru a declarat:

„Avem nevoie de o întoarcere la esenţa politicii, aşa cum o vedeau marii noştri înaintaşi. Viziunea mea este una de responsabilitate naţională, nu de câştig personal. Trebuie să construim o Românie a valorilor şi a respectului faţă de oameni şi istoria noastră. Avem obligaţia morală să reconstruim o Românie din care românii să nu fie nevoiţi să mai plece şi în care cei plecaţi să îţi dorească să se întoarcă! O Românie apreciată în Europa pentru exemplele de bune practici în IT, responsabilitate civică, sănătate şi educaţie! Aşa să ne ajute Bunul Dumnezeu!”

Comunicat de presă