Un bărbat, în vârstă  de 22 de ani, a fost muşcat în zona braţelor de câinele fratelui său pe care îl îngrijea, joi după-amiază. Incidentul a avut loc într-o curte din municipiu, fiind provocat de un câine periculos din rasa Amstaff. Victima a avut noroc cu vecinul său care a apelat numărul unic de urgenţă în momentul producerii evenimentului.

Până la sosirea jandarmilor tulceni, câinele a fost închis de victimă şi vecinul acestuia într-un ţarc special amenajat din curte.

“Ieri, în jurul orei 16.00,  jandarmii au fost sesizaţi prin apel 112 de către un bărbat, cu privire la faptul că într-o curte din municipiul Tulcea, vecinul său a fost muşcat de un câine periculos din rasa Amstaff. La faţa locului, jandarmii au identificat un bărbat, în vârstă de 22 de ani, care a declarat că a fost muşcat în zona braţelor de către câinele fratelui său. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au stabilit că proprietarul câinelui, lăsase în grija fratelui său sarcina temporară de a avea grijă de animal. Până la sosirea jandarmilor, câinele fusese închis, de către victimă şi vecinul său, într-un ţarc special din curte”, a transmis IJJ Tulcea într-un comunicat de presă.

Ulterior, victima a  fost preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean pentru investigaţii de specialitate şi îngrijiri medicale.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală pentru comiterea infracţiunii privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi.

Proprietarii sau deţinătorii temporari ai câinilor periculoşi trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, capacitate deplină de exerciţiu şi să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei.

Neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorului temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.