Sindicatele cer partidelor parlamentare şi minorităţilor naţionale formarea rapidă a unui Guvern, un program „coerent” de guvernare şi stabilirea urgentă a datei alegerilor. Sindicaliştii mai solicită o reformă fiscală „profundă”, reforma Curţii Constituţionale şi anchetă privind activitatea serviciilor de informaţii.
Liderul CNSLR Tulcea, Mihai Roma, consideră că avem nevoie de „o conducere aşa cum ar trebui să fie într-un stat democratic”, „care să nu mai fie perfidă, perversă, mincinoasă şi coruptă”.
„Solicităm o conducere care să nu mai fie perfidă, perversă, mincinoasă şi coruptă. Ne dorim o conducere aşa cum ar trebui să fie într-un stat democratic. În noul Parlament, pe lângă politicienii vechi care sunt unşi cu toate relele, au intrat şi persoane care sunt total nepregătite. Parlamentul care se naşte acum va fi o catastrofă, mai rău decât în anii trecuţi. Va fi un Parlament al neputinţei şi, din păcate, îl avem în continuare pe acest preşedinte (Klaus Iohannis), care în ultimii ani a fost un imperator al tuturor lucrurilor văzute şi nevăzute, ticăloase de altfel”, ne-a declarat liderul CNSLR Tulcea, Mihai Roma.
Preşedintele interimar al Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), Sterică Fudulea, spune că are aşteptări destul de mari de la noul Guvern şi îşi doreşte să existe un dialog cu mediul de afaceri care să ducă la soluţii concrete astfel încât acestea să fie şi puse în aplicare.
Mediul de afaceri îşi doreşte un Guvern stabil, să aibă un partener de dialog pro-european şi pro-NATO.
„Ne interesează să avem un Guvern stabil şi, bineînţeles, un partener de dialog pro-european şi pro-NATO. Bineînţeles, ne dorim să putem negocia programele şi măsurile de sprijin şi de dezvoltare a mediului de afaceri. Ne dorim de la viitorul Guvern în primul rând predictibilitate şi dialog cu mediul de afaceri, dar şi cu partenerii de dialog social. Poate stabilim un calendar pe ceea ce înseamnă eventualele modificări fiscale pe următorii trei ani. De asemenea, poate stabilim nivelul creşterii salariului minim în următorii trei – patru ani sau chiar pe un ciclu politic al acestor modificări. Ştim foarte bine ce avem de analizat şi de pus pe masă pentru colegii noştri din mediul de afaceri, cunoscând foarte bine care vor fi costurile pe care le vom avea în viitor. Astfel încât, orice decizie şi orice modificare propusă să intre în vigoare după cel puţin un an de la momentul în care a fost discutată şi negociată cu partenerii de dialog social”, ne-a declarat Sterică Fudulea.
Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.