Calitatea de asigurat la sănătate, luată în băşcălie

Statul stoarce portofelele pacienţilor cu parafa medicilor

portofele pacienților stoarse de bani cu parafa medicilor

O prevedere din contractul cadru al medicilor de familie care ar putea intra în vigoare de la 1 aprilie s-a transformat deja într-o sperietoare generând controversă. Al 21-lea pacient care va ajunge la medicul de familie va plăti consultaţia, nu va primi reţetă  compensată sau gratuită şi nici măcar un bilet de trimitere. În prezent, contractul cadru 2013 produce încă efecte. Medicii de familie spun că acest contract ar fi trebuit să fie valabil doi ani. Statul se grăbeşte însă să vină cu noi norme, deloc întâmplător.

„Probabil vor (n.r. – guvernanţii, statul) să facă economie. Să ştiţi că această situaţie generează deja multă nervozitate, multă nemulţumire. Foarte multă lume se întreabă pentru ce se mai plătesc asigurări”, ne spune preşedinta Grupului Medicilor de Familie din judeţul Tulcea, dr. Doina Isac.

Din fruntea Patronatului Medicilor, dr. Cristea Jorj consideră că este doar o chestiune de interpretare şi că se merge prea de-parte atunci când se vorbeşte de o încălcare a drepturilor pacientului.