Modificarea legii salubrizării pune la cheltuială societăţile

Jipa: „Vom putea lucra la un nou sistem de taxare a agenţilor economici din oraş”

Modificarea legii salubrizării

În momentul în care legea va intra în vigoare, preluarea de către persoane neautorizate a deşeurilor din punctele de colectare va constitui infracţiune iar firmele vor fi obligate să încheie contracte cu societatea locală de servicii publice

La începutul acestui an, parlamentarii au adoptat modificarea Legii nr. 101/2006 privind serviciul de salubrizare a localităţilor. Preşedintele Traian Băsescu a retrimis, însă, actul normativ la Senat, spre reexaminare, susţinând că, în noua sa formă, legea poate duce la lipsă de transparenţă, discriminare a firmelor concurente şi la nerespectarea legislaţiei europene în domeniu. Din momentul în care va fi promulgată, noua lege va aduce însă schimbări serioase în ceea ce priveşte taxarea agenţilor economici.

Practic, începând cu data de 1 ianuarie 2015, societăţile din municipiu (şi nu numai) vor plăti taxe diferenţiate pentru preluarea deşeurilor emise în urma desfăşurării activităţii. Potrivit directorului S.C. Servicii Publice S.A., Cezar Jipa, acest nou sistem de taxare va avea ca obiectiv demobilizarea societăţilor care nu-şi respectă obligaţiile faţă de stat.