Bază de intervenţie SMURD în Delta Dunării

SMURD în Delta Dunării

Vara aceasta, Fundaţia pentru SMURD va implementa în Delta Dunării un proiect în valoare de circa 400.000 de euro, finanţat din fondurile strânse prin campania „2% pentru SMURD”, care presupune deschiderea unei baze de intervenţie. Staţia va fi dotată cu o barcă şi un Hovercraft (n.r. – navă pe pernă de aer) de intervenţie funcţionale în operaţiunile SMURD dar şi de stingere a incendiilor.

Proiectul este de o importanţă majoră pentru ceea ce înseamnă operaţiuni de salvare în Delta Dunării, spune comandantul ISU Tulcea, Florin Başcău.

„Trebuie spus că în deltă nu aveam o punct operaţional de intervenţii. Proiectul are o importanţă majoră pentru ceea ce înseamnă operaţiuni de salvare şi de stingere a incendiilor în Delta Dunării. Este important pentru populaţia din deltă şi pentru turism. Vom putea să răspundem cu eficienţă maximă solicitărilor”, a spus comandantul ISU.

Un rol important în plan local pentru realizarea unei substaţii ISU de intervenţie la Crişan revine Consiliului Judeţean Tulcea.