Euro-Manifestaţie şi la Tulcea

Euro-Manifestaţie și la Tulcea

Confederaţia Europeană a Sindicatelor a declanşat, încă de ieri, un plan de acţiuni de protest pe harta Europei. Sindicaliştii îşi arată indignarea faţă de modul în care politicienii înţeleg să-şi respecte angajamentele luate în faţa cetăţenilor.

Euro-Manifestaţia nu va ocoli Tulcea.

Partidele politice care au participat la guvernarea României au acţionat împotriva interesului lucrătorilor şi a majorităţii cetăţenilor, prin politici care încalcă principiile de bază ale Modelului social european, este concluzia Comitetului confederal al Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa. Aceste politici au condus la subminarea negocierilor colective şi relaţiilor industriale, diminuarea serviciilor publice şi promovarea unui sistem care face ca nivelul de trai să se degradeze accelerat din cauza reducerii veniturilor, a condiţiilor precare de muncă, a protecţiei sociale inadecvate şi a unei fiscalităţi injuste, în numele unei aşa-zise concurenţe specifice economiei de piaţă, spun sindicaliştii.

În absenţa realizării unor măsuri care să răspundă agendei cetăţenilor şi priorităţilor lucrătorilor, Comitetul confederal al CNS Cartel Alfa va analiza, înainte de declanşarea campaniei electorale, recomandarea către membrii săi de a NU mai vota candidaţii partidelor politice.