Bani sunt, dar nu şi locuri pentru parcări noi

Primăria municipiului Tulcea a alocat în bugetul din acest an un milion de lei pentru amenajarea unor noi locuri de parcare, însă există posibilitatea ca investiţia autorităţilor locale să nu se concretizeze.

Şeful Serviciului de Gospodărire Comunală din Primăria municipiului Tulcea, Narcis Popescu, a declarat că anul acesta se doreşte amenajarea a 100 de locuri noi de parcare, iar pregătirile pentru investiţie au început deja. “Avem foarte multe cereri pentru crearea unor locuri de parcare, numai că în cartierele din municipiu, străzile fiind foarte înguste, iar blocurile foarte apropiate, nu prea mai sunt locuri pentru amenajarea unor noi parcări. Nu cred că vom putea acoperi numărul de parcărilor necesare tuturor tulcenilor, dar acum încercă să identificăm zonele care se pretează pentru asemenea investiţii. Lucrările de amenajare a locurilor vor începe în luna iunie sau iulie”, a afirmat şeful Serviciului Gospodărire Comunală.

Acesta a mai spus că anul trecut, primăria municipiului Tulcea a amenajat 340 de locuri de parcare noi în toate zonele din oraş. “Dacă împărţim acest număr la cel al cartierelor, rezultatul nu este semnificativ, dar per total, în ultimii patru ani, s-au creat circa 2.000 de locuri de parcare noi atât în zona centrală a oraşului, cât şi în cartiere”, a menţionat Narcis Popescu. Şi dacă locuri de parcare pentru autoturisme nu prea mai sunt, poate ar fi mai ieftin ca Primăria să amenajeze sisteme de parcare pentru biciclete.