Războiul din Ucraina afectează grav turismul în Delta Dunării, iar administratorii firmelor de turism vor depune în zilele următoare un memoriu la Prefectura Tulcea, prin care vor solicita despăgubiri din partea statului român. În cadrul unei întâlniri organizată recent la prefectură, patronii firmelor de turism din Deltă au reiterat faptul că mesajele Ro-Alert, dronele căzute, exploziile de la graniţă au alungat turiştii din Deltă.

Dacă încă de anul trecut, turiştii străini au renunţat la vacanţele în Deltă, acum şi turiştii români renunţă la rezervări.

Preşedintele Asociaţiei Patronale în Turismul din Delta Dunării (APTDD), Daniel Iluşcă, a început consultările cu membrii organizaţiei încă din luna septembrie pentru a solicita Guvernului compensaţii pentru pierderile înregistrate în acest an, din cauza războiului din Ucraina. Daniel Iluşcă a susţinut că acest an este unul dintre cei mai dificili pentru turismul din Rezervaţie.

„Toate aceste mesaje Ro-Alert, drone, spectacole, au alungat turiştii. Pe noi ne supraimpozitează şi totul face parte din spectacol. Nu vine nimeni să spună că totul este în regulă, că nu sunt pericole în Delta Dunării. A venit atunci preşedintele Iohannis, de ziua Rezervaţiei. Felicitări. De apreciat. În rest, toată lumea stă cu capul în pământ şi nu iese în public să ne spună că nimeni nu este bombardat dacă vine în Delta Dunării”, ne-a declarat preşedintele APTDD, Daniel Iluşcă.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.