Programul  donațiilor va continua săptămâna viitoare la Secția de Boli Infecțioase. Alte 150 măști chirurgicale vor ajunge luni la Centrul de Transfuzii Sanguine.

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Tulcea a primit ieri o donație importantă din partea Primăriei Tulcea. Astfel, primarul Constantin Hogea alături de soția sa,  dar și de reprezentantul Asociației „Marius și Prietenii”, Marius Simionică,  au distribuit personalului medical  materiale necesare secției ce are ca specific tratarea copiilor.

Printre materialele acordate se află 50 de pachete de șervețele antibacteriene și 40 de baxuri de pamperși.

„Astăzi secția de Pediatrie a fost preluată de către un alt prieten de nădejde, Marius Simionică, de la Asociația Marius și Prietenii, o donație importantă ajungând acolo unde copiii vor avea mare nevoie. Este vorba despre 20 vizete, 40 baxuri de pamperși, 50 de pachete șervețele antibacteriene Baby și 3 baxuri cu săpunuri lichide pentru copii”, a declarat primarul Constantin Hogea.

Pentru a preîntâmpina problemele legate de licitațiile publice și lipsa acută de echipamente de protecție la nivel internațional, cu care se confruntă sistemul medical, primăria vine și în sprijinul  Ambulanței și Centrului de Transfuzii Sanguine, demarând un program, în parteneriat cu cinci fundații.

„Reușim astfel să dotăm, din timp, cu echipamente de protecție, secții cheie din spital. Mulțumim, Marius, pentru parteneriatul constant și suntem onorați să ne numărăm printre prietenii asociației, pe care o coordonezi cu atâta suflet. Pentru că am primit întrebări, vă anunțăm că vom continua săptămâna viitoare programul nostru de donații, pentru o altă secție cheie în lupta cu noul Covid-19, respectiv cea de Boli Infecțioase, alături de un alt partener de nădejde. De asemenea, 150 de măști chirurgicale vor ajunge luni la prima oră, la Centrul de Transfuzii Sanguine. Sănătate tuturor și Totul va fi Bine!”, a transmis primarul Hogea.

În contextul măsurilor privind prevenirea infectării cu noul COVID-19, joi, Primăria Tulcea a mai primit din partea clinicii stomatologice EDENT, din municipiu un număr de 350 de vizete, care au fost distribuite celor care sunt în prima linie în relația cu cetățenii.

Este vorba despre Poliția Locală, șoferii de pe autobuzele transportului local, taxatoarele de la Agropiețe și salariații Serviciului de Ambulanță Tulcea.

În urmă cu câteva zile, prin intermediul altui partener al primăriei, secțiile ATI şi UPU din cadrul Spitalul Judeţean Tulcea au primit și alte donații precum 150 halate chirurgicale impermeabile, 15 litri dezinfectant 85% biocid avizat de Ministerul Sănătăţii, 1000 bonete, 6 bucăţi de  ochelari protecţie şi 3 aparate chirurgicale.