Un transport de 40.000 de măști de protecție donate de statul chinez a ajuns ieri seară la Tulcea.

Măştile chirurgicale vor fi distribuite cu prioritate către personalului medical și cei implicați în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus.

„Mulțumesc prietenilor chinezi pentru acest ajutor. Nu este un gest întâmplător, el se înscrie în linia relațiilor de prietenie și cooperare care ne leagă. De când Suzhou și Tulcea au devenit orașe înfrățite în 1995, acestea au realizat schimburi aprofundate în domeniile culturii, medicinei tradiționale chineze, agriculturii”, a spus președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Săptămâna viitoare la Tulcea se vor efectua testări COVID-19. Laboratorul sanitar veterinar a fost adaptat cu un nou filtru de biosecuritate pentru personalul care va afectua analizele și de asemenea au ajuns la Tulcea și kiturile necesare pentru aceste testări.

De asemenea o echipă de medici şi asistente este gata să trateze cazurile mai puțin grave de COVID-19 la secția de Boli infecțioase.

„Am purtat discuții cu medicii de pe secția de Boli Infecțioase și pe lângă necesarul de materiale sanitare s-a identificat și nevoia de personal medical suplimentar.

Este foarte important pentru noi, la Tulcea, să păstrăm Spitalul Județean neinfectat. Dorința noastră este ca patologiile medii și ușoare să le ținem sub tratament aici, iar cele foarte grave să le ducem la spitalele unde există dotarea și experiența necesară.

Mă înclin cu respect în fața personalului medical implicat pe acest front, mulțumesc celor din structurile MAI și MapN, apreciez efortul făcut de toți cei implicați în această luptă”, ne-a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.