Săptămâna aceasta se deschide activitatea laboratorului Direcţiei Sanitare Veterinare Tulcea şi se vor face primele teste ale persoanelor suspecte de infectare cu COVID 19, a anunţat, săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

„În ceea ce priveşte laboratorul pentru analize, sper că va intra în funcţiune în prima parte a săptămânii, adică se vor putea începe analizele pentru persoanele care prezintă simptome privind contaminarea. Am fost la Direcţia Sanitar Veterinară, se lucrează foarte bine cu o echipă de la Spitalul Judeţean Tulcea. Sper ca săptămâna viitoare să putem avea primele analize” declara preşedintele CJ, Horia Teodorescu.

Autorităţile judeţene au în vedere pregătirea medicilor care vor efectua aceste teste.

„Mai este necesar un training al medicilor la Bucureşti. Specialiştii de la DSV au capabilitatea să efectueze aceste analize dar ne gândim să suplimentăm şi cu alte cadre medicale din SJU, astfel încât să avem flux continuu, pentru a putea face cât mai multe analize, dacă va fi nevoie. Au venit şi kiturile de extracţie precum şi kiturile de multiplicare astfel încât nu ar mai fi niciun fel de problemă pentru efectuarea analizelor. Sper ca la Tulcea să nu fim puşi în situaţia de a utiliza aceste kituri sau să utilizăm doar un număr restrâns dintre ele”, a declarat preşedintele Horia Teodorescu.

Preşedintele Teodorescu: Este foarte important să păstrăm Spitalul Judeţean neinfectat

La Secţia de boli infecţioase din cadrul SJU vor fi amenajate anumite saloane pentru persoanele care prezinte simptome de COVID 19.

 „Dorinţa noastră este ca Spitalul Judeţean de Urgenţă, clădirea principală, să rămână pentru patologiile normale. Doar în cazul în care lucrurile vor evolua într-o direcţie nefavorabilă, să ajungem într-o ultimă fază să folosim corpul principal al spitalului pentru COVID 19. La secţia de boli infecţioase pregătim saloanele astfel încât infecţiile uşoare şi medii să poată fi rezolvate, aici, la Tulcea. Din discuţiile cu medicii, a reieşit că lipsesc medicamentele specifice. În momentul de faţă, singurele spitale care au medicamente sunt cele mari din Bucureşti şi cele nominalizate pentru tratarea pacienţilor infectaţi. Sperăm ca Ministerul Sănătăţii să găsească soluţii pentru aprovizionare, pentru că există sume alocate dar nu se găsesc medicamentele pe piaţă. Este foarte important pentru noi, la Tulcea, să păstrăm Spitalul Judeţean neinfectat. Dorinţa noastră este ca patologiile medii şi uşoare să le ţinem sub tratament aici, iar cele foarte grave să le ducem la spitalele unde există dotarea şi experienţa necesară. Dumnezeu ne-a protejat şi a existat şi o disciplină a cetăţenilor, astfel încât, până în momentul de faţă, suntem într-o situaţie bună faţă de alte judeţe”, a precizat preşedintele Teodorescu.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, desemnat spital de suport pentru tratarea pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2

Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea a fost desemnat spital de suport pentru tratarea pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a SJU vor fi trataţi pacienţii cu Covid-19 care prezintă forme uşoare spre medii ale bolii.

În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID 19 care necesită îngrijiri medicale şi pentru alte patologii.

Într-o primă etapă, spitalele de suport desemnate reprezintă unităţi sanitare fără importanţă de urgenţă, care pot asigura asistenţa medicală pentru celelalte urgenţe medico-chirurgicale. Au fost incluse în reţeaua de spitale de suport, unităţi municipale/orăşeneşti şi spitale din alte judeţe preponderent cele cu secţii de Boli Infecţioase, precum şi spitalele din alte reţele, decât ale Ministerului Sănătăţii (Ministerul Transporturilor, Ministerul Apărării Naţionale, unităţi sanitare private).