Preşedintele PNL Tulcea, Ştefan Ilie: „După părerea mea, octombrie şi noiembrie ar fi nişte luni mai puţin supuse riscului”

Alegerile locale ar putea fi organizate în luna septembrie, dar  totul depinde de modul în care va evolua epidemia de COVID-19, a anunţat premierul Ludovic Orban.

Prim-ministrul a precizat că potrivit epidemiologilor, dacă un prim val de COVID-19 se va stinge în jurul datei de 1 iulie, al doilea ar putea avea loc după luna octombrie.

„Cred că am putea organiza alegerile locale în luna septembrie. Părerea mea este că trebuie organizate cu cât mai repede cu atât mai bine. Evident să fie într-adevăr posibile din punct de vedere al contextului epidemiologic. Vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat premierul Orban.

Preşedintele PNL Tulcea, Ştefan Ilie, susţine că octombrie şi noiembrie ar fi nişte luni mai puţin supuse riscului.

„Ţinând cont de situaţia actuală, dacă vom vedea o pantă descendentă a îmbolnăvirilor şi a deceselor, sunt convins că alegerile locale se pot organiza în luna septembrie. Dacă noi am fi în această lună la un vârf al crizei, ar însemna că în iunie-iulie ar scădea, iar în august nu ar mai exista şi asta ar însemna că în septembrie pot fi ţinute alegerile. Dacă mergem pe principiul că august va fi o lună fără cazuri de îmbolnăvire, candidaţii se vor putea întâlni cu cetăţenii şi vor putea organiza adunări în care să îşi expună platformele program. Acest lucru este cel mai important în cadrul unei campanii electorale, trebuie să le spui cetăţenilor ceea ce vrei să faci şi să le răspunzi întrebărilor faţă în faţă. După părerea mea, octombrie şi noiembrie ar fi nişte luni mai puţin supuse riscului”, ne-a declarat preşedintele PNL Tulcea, Ştefan Ilie.

În situaţia pandemiei de coronavirus, organizarea alegerilor ar putea avea loc doar online, un lucru imposibil spune preşedintele Ştefan Ilie.

„Dacă astăzi ar fi alegeri, nu văd cum s-ar putea organiza altfel decât online, în care candidaţii deopotrivă să îşi desfăşoare propaganda politică, iar cetăţenii să voteze online, ceea ce este imposibil în anul în care trăim”, a precizat preşedintele PNL Tulcea.

Premierul Orban a mai spus că, teoretic, parlamentarele ar trebui să se desfăşoare pe 6 decembrie, dar şi acest lucru depinde de evoluţia epidemiei.