„Trebuie să redăm zonele la condiţii normale”

În ultimele două luni, Primăria Tulcea a executat lucrări de  reabilitare a infrastructurii rutiere şi sportive în mai multe zone ale oraşului. Astfel, chiar dacă sunt cuprinse în proiecte de reabilitare, două dintre cele mai importante artere de circulaţie din municipiu, străzile Isaccei şi Păcii, beneficiază de turnarea unui covor asfaltic, lucrări ce vor fluidiza traficul.

Deşi strada Isaccei este cuprinsă pentru reabilitare în proiectul cu cele 20 de autobuze electrice, având în vedere că implementarea acestui proiect nu va începe mai devreme de 2 ani, primarul Constantin Hogea spune că s-a hotărât turnarea unui covor asfaltic pe prima bandă de rulare înspre centrul oraşului, de la Sala Polivalentă până la intersecţia cu strada Gării.

 „Important este că avem contractul semnat, doar că sunt nişte timpi pe care va trebui să ni-i asumăm. Se va scoate la licitaţie achiziţia autobuzelor şi a echipamentelor separat, e mai complicat. Chiar dacă strada Isaccei, Babadag, Mahmudiei, Eternităţii intră ca facilitate la acest proiect de reabilitare, nu putem să mai aşteptăm cu strada Isaccei până la momentul respectiv. Astfel, am identificat o porţiune care arăta nu tocmai conform, respectiv prima bandă de rulare pe care se toarnă covor asfaltic înspre centrul oraşului din zona Tic-Tac până la intersecţia cu strada Gării. Până la sfârşitul săptămânii va fi gata. Multă lume evita prima bandă de mers tocmai din cauza stării nu tocmai conforme şi se aglomera a doua bandă”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

Intervenţii punctuale prin turnarea de covor asfaltic se vor face şi pe strada Păcii în zona semafoarelor pe toată lăţimea străzii pe tronsonul dintre strada Sălciilor şi până după intersecţia cu strada Mică.

 „Chiar dacă Aquserv a găsit finanţare şi s-a urcat pe SEAP lucrarea, fiind deja trei constructori înscrişi, eu având experienţa unor licitaţii la care apar contestaţii, strada Păcii nu cred că poate fi atacată mai devreme de primăvara anului viitor. Situaţia aceasta nu mai poate fi tolerată pe strada Păcii în zona semafoarelor, astfel pe tronsonul de la intersecţia cu Sălciilor până după intersecţia cu strada mică, exact unde arată cel mai rău, şi pe toată lă-ţimea străzii vom turna covor asfaltic. Trebuie să redăm zona la condiţii cât de cât normale pentru că sunt foarte multe critici şi pe bună dreptate. Şi pe strada Babadag avem în vedere să turnăm covoraşe asfaltice pe unde este cazul”, a precizat primarul Constantin Hogea.

Potrivit edilului, pentru strada Viitorului, dacă timpul va permite, intenţia constructorului este ca până la sfârşitul acestei săptămâni să fie pus primul strat de covor asfaltic pentru a reda  circulaţia.

În ceea ce priveşte, strada Sabinelor, în acea zonă s-au turnat ambele straturi şi urmează să se lucreze  la trotuare,  strada urmând a fi gata în maxim două săptămâni.

După aceste două străzi se va intra pe strada Mircea Vodă de la tribunal până la intersecţia cu Buna Vestire, care se va reabilita total.

În ultimele două luni s-a mai intervenit pe străzile  Lumi-niţei,  Domniţa Bălaşa, C.A. Rosetti,  Aleea Cameliei,  trotuar dale Babadag – vis-a-vis Liceul Alimentar, trotuar Energiei, parcare strada Gării şi  parcare zona 1848 – strada Ana Ipătescu.

Reparaţii capitale s-au desfăşurat şi la  Sala de sport multifuncţională „Daniel Iulian Pohariu”. Lucrările au vizat atât intervenţii în incintă, cât şi exteriorul sălii de sport de pe strada Isaccei. De menţionat că este singura sală de sport din municipiu cu iluminat interior tip LED. Valoarea reabilitării a fost de 60.000 lei, iar lucrările au fost executate de secţia de întreţinere a primăriei.