Specialiştii din domeniul medical susţin că actualele condiţii din sistemul medical românesc accentuează stresul şi suprasolicitarea medicilor, favorizând apariţia greşelilor.

Pentru îmbunătăţirea serviciului medical, Colegiul Medicilor din România a iniţiat o serie de întâlniri cu medicii pentru a dezbate un nou proiect al legii malpraxisului în medicină. Ideea de bază a acestor întâlniri este realizarea unui set de propuneri pentru un nou concept al malpraxisului.

Preşedintele Colegiului Medicilor din Tulcea, dr. Emilia Stamate, a subliniat că actualele condiţii, mai exact, birocraţia şi deficitul de medici din sistemul medical românesc, sunt cauzele care duc la suprasolicitarea cadrelor medicale spitale şi la greşeli.

„Dezbaterea este bine intenţionată, în acest moment se discută care ar fi cele mai eficiente metode de a îmbunătăţi serviciile pe care le oferă sistemul medical. De asemenea se discută despre un update al conţinutului legii malpraxisului, pentru a se face distincţia între o greşeală medicală şi o complicaţie, prevăzută în toate tratatele de medicină, care poate să apară în timpul unui act medical. Dezbaterile au loc pe fiecare zonă a ţării, cu prezenţa tuturor actorilor din domeniul sănătăţii. După finalizarea consultărilor, se vor trage concluzii şi se vor lua măsuri, sperăm noi, din cele mai aplicabile şi cu rezultatele scontate”, ne-a declarat dr. Emilia Stamate.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.