Parcarea „Park and Ride” de pe strada Isaccei din municipiul Tulcea ar putea fi dată în folosinţă până la sfârşitul acestui an, în funcţie de evoluţia vremii.

Investiţia pentru realizarea a peste 130 de locuri de parcare, dotate cu sisteme de protecţie, bariere, iluminat, supraveghere, se află în graficul lucrărilor, spune primarul Ştefan Ilie.

„S-au montat instalaţiile subterane şi s-a turnat asfaltul pe toate cele trei zone de parcare. Acum se lucrează la sistemul de automatizare al barierelor de acces. Urmează instalarea camerelor video, montarea indicatoarelor, marcarea locurilor de parcare, plantarea arbuştilor şi amenajarea spaţiilor verzi”, a declarat Ştefan Ilie.

Constructorul, Asocierea SC Nesand – Flash Lighting Services, va amenaja şi trotuarul paralel cu parcarea nr.3, iar SC Aquaserv SA Tulcea va executa şi monta căminul din parcarea nr.2. De asemenea, Direcţia Întreţinere şi Administrare Patrimoniu Tulcea, cu acordul Tulcea Gaz, va aduce îmbunătăţiri estetice conductei din zona parcărilor 2 şi 1.

Parcarea are rolul de a elibera străzile principale aglomerate de autoturisme, în special de cele din afara oraşului, punând la dispoziţia posesorilor acestora locuri securizate şi acces la formele de transport public.