Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul expres Brăila-Tulcea.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, joi a fost semnat contractul „Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru obiectivul Drum Expres Brăila (Jijila) – Tulcea (Cataloi)”.

Contractul a fost semnat cu firma Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA. Durata de realizare a contractului, în valoare de 14.159.206,13 lei, fără TVA, este de 24 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 22.870.639,08 lei şi va fi finanţat din alocarea ITI pentru Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, fonduri europene nerambursabile.

„S-a mai făcut un pas în realizarea acestui complex de investiţii pe conectivitate. Remarcabilă este contribuţia mecanismului financiar ITI la acest proiect major pentru România”, a declarat Ilie Petre, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.

Această investiţie va fi completată de realizarea tronsonului Tulcea – Constanţa, Drumul Expres Brăila – Tulcea – Constanţa, fiind parte integrată a obiectivului Pod suspendat peste Dunăre – cel mai mare proiect de infrastructură al României din ultimii 30 de ani.

„Tronsonul contractat acum pentru proiectare va avea circa 60 de kilometri. Drumul expres în întregul său se numeşte Dobrogea Expres aşa cum este prins în Master Planul de Transport şi va realiza legătura între localităţile Constanţa – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila. Ştiu că aceste detalii tehnice sunt greu digerate de public care, pe bună dreptate, vrea să vadă că se face. Şi Studiul de Fezabilitate şi Proiectul Tehnic sunt însă paşi necesari de urmat în realizarea investiţiei. Sunt reguli ce ţin de finanţarea europeană, aceleaşi reguli pe care le-am urmat şi cu Podul peste Dunăre pe care-l vedem cu toţii cum se construieşte. Este încă o etapă parcursă din acest ansamblu de investiţii care compun cel mai mare proiect de investiţii al României”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

ITI Delta Dunării este singura Investiţie Teritorială Integrată ce se implementează în România în perioada de programare 2014-2020, conform Acordului de Parteneriat.