Ieri, toate grădiniţele din municipiul Tulcea s-au redeschis, după ce în ultimele aproape trei luni activitatea acestora a fost suspendată ca măsură de prevenţie în contextul pandemiei cu noul coronavirus. Două dintre acestea, „Dumbrava Minunată” de pe strada Libertăţii şi „Step By Step” de pe strada Toamnei, au primit ieri vizita primarului Constantin Hogea, care a dus materiale de protecţie, graţie parteneriatului cu Asociaţia „Blondie”.

„Chiar dacă teoretic suntem în vacanţă ei au solicitarea unor părinţi de a prelua pe grupe dimensionate conform situaţiei de alertă, copiii. Dacă grupele sunt 12-14 copii, din păcate doamnele lucrează cu câte 3-4 odată, ceea ce nu este foarte comod. Am zis că este bine să îi ajutăm cu ceea ce înseamnă materiale de protecţie, respectiv dezinfectanţi, măşti şi mănuşi, lucru care a fost primit cu satisfacţie de către personal. Am avut privilegiul să fim întâmpinaţi de doamnele directoare. Le-a promis că în maxim o săptămână vor primi o donaţie cu nişte săpunele cu diferite motive, speciale pentru copii. Mulţumiri principalului susţinător al acţiunii, Asociaţia <<Blondie>>, prin doamna Adelina Toncean”, a declarat primarul Constantin Hogea.

Pentru redeschiderea în timpul vacanţei şcolare a celor opt grădiniţe din sistemul public din municipiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean a înregistrat peste 80 de solicitări.

Materiale de protecţie şi mingi de fotbal pentru pompierii tulceni

Un alt transport de măşti, mănuşi şi dezinfectanţi a fost donat, ieri, salvatorilor de la ISU SMURD Tulcea. Acţiunea face parte din cadrul programului naţional Fondul de Urgenţă, derulat prin tradiţionalul partener al Primăriei Tulcea, Asociaţia „Totul este Posibil”, prin preşedinta Eliza Niţescu. Tot la ISU Tulcea, cu sprijinul Fundaţiei Alexandrion, au mai fost donate 25 de mingi profesionale de fotbal, pentru echipa instituţiei.

„Îmi exprim satisfacţia că am reuşit să le fiu de folos pentru a doua oară celor de la ISU. Dacă prima dată le-am adus acel aparat medical care sterilizează incinta maşinilor care pleacă la intervenţii, acum le-am adus materiale de protecţie. De asemenea, le-am făcut şi o surpriză jucătorilor de fotbal din cadrul uneia dintre cele mai competitive echipe de fotbal din tot ce înseamnă sistemul de arme, cei de la ISU. A fost un moment extrem de plăcut în care am simţit satisfacţia unui gest pe care îl faci şi este bine primit. Oamenii aceştia chiar merită apreciere şi susţinere pentru că alături de cei din sistemul sanitar care sunt prinşi în activitatea de prevenire a COVID-19, ei sunt următorii care au ţinut greul şi au fost cu pieptul înainte în faţa acestei situaţii”, a precizat primarul Constantin Hogea.

Luna aceasta, edilul a mai oferit câte un nebulizator, respectiv un aparat medical de decontaminare a interiorului maşinilor folosite în misiunile de salvare ale Serviciului Ju-deţean de Ambulanţă Tulcea şi SMURD.