Premierul Ludovic Orban se află astăzi într-o vizită de lucru în judeţul Tulcea, prilej cu care, la sediul Prefecturii, va participa şi la semnarea contractului de proiectare a Drumului Expres Tulcea-Constanţa.

Premierul va vizita mai multe obiective din judeţ, respectiv Podul peste Dunăre, Trecerea Ro-Ro de la Isaccea şi  Şantierul Naval VARD.

În luna mai a acestui an, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul expres Brăila-Tulcea.

Contractul a fost semnat cu firma Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA. Durata de realizare a contractului, în valoare de 14.159.206,13 lei, fără TVA, este de 24 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 22.870.639,08 lei şi va fi finanţat din alocarea ITI pentru Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, fonduri europene nerambursabile.

Această investiţie va fi completată de realizarea tronsonului Tulcea – Constanţa, Drumul Expres Brăila – Tulcea – Constanţa, fiind parte integrată a obiectivului Pod suspendat peste Dunăre – cel mai mare proiect de infrastructură al României din ultimii 30 de ani.