Reprezentanţii Direcţiei Silvice Tulcea se pregătesc să scoată la licitaţie vânzarea a 20 tone În circa o săptămână, Alianţa USR-PLUS Tulcea îşi va lansa candidaţii la alegerile locale, sub siglă comună, potrivit preşedintelui Filialei municipale a USR, Valentin Bodur.

„Nu avem finalizate protocoalele de de-semnare a candidaţilor comuni, la acest aspect lucrăm. Mai sunt doar două UAT-uri de închis şi în general am agreat că nu era nevoie de o mare dezbatere acolo. Sun-tem într-o alianţă cu PLUS şi sperăm ca în maxim o săptămână să ieşim cu toate UAT-urile, dar şi candidaţii pentru Primăria Tulcea şi Consiliul Judeţean. Toate posturile publice pe care o să le avem vor fi în alianţă şi vom merge sub sigla acesteia, nu separat, cel puţin acest lucru s-a decis până acum”, ne-a declarat la finalul unei conferinţe de presă susţinută joi, preşedintele Valentin Bodur.

În ceea ce priveşte candidatul la Primăria Tulcea, alianţa are de ales între doctorul Gheorghe Cucu din partea PLUS şi Valentin Bodur din partea USR.

În cadrul evenimentului, USR Tulcea a lansat o platformă online de consultare publică, menită să faciliteze şi să încurajeze participarea cetăţenilor la deciziile societăţii româneşti în general sau ale colectivităţilor din care fac parte.

„Platforma are mai multe părţi. Proiectul de bază este platforma pentru dezbateri şi votare care îşi propune să creeze un cadru organizat şi facil. Una dintre aplicaţiile acesteia este bugetarea participativă. În momentul în care vom reuşi să votăm în Consiliul Local bugetul participativ, oamenii vor simţi că acolo unde participă rezultatele sunt imediate. Un anumit procent din bugetul local se dă către acest proiect şi cetăţenii decid efectiv cum se cheltuie acea parte din buget. Partea de sesizări online permite cetăţeanului să transmită o sesizare despre o problemă locală de orice natură, o groapă, un copac căzut, ca să nu mai fie nevoit să meargă la primărie şi să scrie o reclamaţie”, a precizat preşedintele filialei municipale a USR, Valentin Bodur.