Grădina de Vară „Dacia” din municipiu ar fi putut găzdui, în această vară, proiecţii cinematografice sau orice alte evenimente artistice în aer liber, fireşte, cu respectarea tuturor regulilor de distanţare socială impuse de pandemie. De circa 10 ani administraţia locală face demersuri ca cinematograful Dacia să treacă din patrimoniul RADEF în patrimoniul municipiului, însă, din păcate, se loveşte de diverse impedimente legislative.

Situaţia Grădinii de Vară a fost pe agenda miniştrilor culturii din guvernele ultimilor 10 ani, rând pe rând aceştia declarându-şi intenţia de a sprijini transferul imobilului în administrarea Primăriei municipiului.

Anul trecut, în luna mai, ministrul PSD al Culturii Daniel Breaz promitea că se va ocupa personal de această problemă şi că va promova o Hotărâre de Guvern.

Actualul ministru PNL al Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că este un „avocat” al trecerii fostelor cinematografe de stat aflate în paragină, cum ar fi cel de la Tulcea, la autorităţile locale.

Bogdan Gheorghiu a adăugat că sunt demersuri de la Primăria Tulcea pentru ca aceste cinematografe să treacă în subordinea lor cu destinaţia „clară” de a-şi păstra specificul. Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA