* Plafonul va creşte de la 900 la 1.200 de lei  

De luna viitoare, mai mulţi pensionari tulceni ar putea beneficia de gratuitate pe transportul în comun din municipiu. Dacă până acum pensionarii cu pensii până în 900 de lei beneficiau de această facilitate, din luna septembrie şi vârstnicii care au pensie de maxim 1.200 de lei vor avea acest drept.

Plafonul va fi majorat dacă Primăria Tulcea obţine în timp util avizul Consiliului Concurenţei, potrivit primarului Constantin Hogea.

În şedinţa de la sfârşitul acestei luni, consilierii municipali vor avea pe ordinea de zi  un proiect de hotărâre cu privire la ridicarea plafonului de gratuitate pentru pensionari de la 900 la 1.200 de lei.

„În urma solicitărilor care durează de ceva timp din partea conducerii Comitetului Judeţean al persoanelor vârstnice care ne-au rugat să analizăm posibilitatea de a ridica plafonul de gratuitate la transportul pentru pensionari, încercăm să venim în sprijinul acestei chestiuni. Am făcut tot felul de permutări din diferite părţi, inclusiv proiecte a căror implementare nu se poate face anul acesta la Tulcea. Vrem să intrăm cu un proiect de hotărâre în şedinţa de Consiliu Local din luna august cu ridicarea plafonului de gratuităţi pentru pensionari de la 900 de lei la 1.200 de lei. Astfel mai rezolvăm o mică problemă a pensionarilor, pentru care, nu din rea voinţă, ci pentru că este un an financiar cu foarte multe probleme, nu a existat disponibilitate financiară. Norocul nostru este că am avut o corecţie de 25% pe un proiect de reabilitare a polderului Zagăn, în care am câştigat la Înalta Curte, iar Guvernul a fost obligat să ne dea banii înapoi. A fost o gură de oxigen pentru a rezolva mici probleme curente care nu îşi aveau sursa de finanţare asigurată”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

Edilul spune că va trimite astăzi documentaţia necesară obţinerii avizului la Consiliul Concurenţei şi speră să primească un răspuns favorabil înainte de şedinţa de Consiliu Local.

„Avem o mică problemă tehnică, ne trebuie avizul de la Consiliul Concurenţei. Cunoscând faptul că avizele de la Bucureşti durează circa două luni, noi vom trimite mâine (astăzi, n.r.) toată documentaţia, cu rugămintea să ne trimită avizul până pe data de 25-26 august ca să ne putem ţine de cuvânt şi să fie operaţională ridicarea plafonului începând cu data de 1 septembrie. Dacă suntem norocoşi şi reuşim să îi determinăm pe cei de la Oficiul Concurenţei, în speţă pe domnul preşedinte Bogdan Chiriţoiu, să pună avizul favorabil, sunt şanse foarte mari ca ridicarea plafonului să fie operaţională de luna viitoare”, a precizat primarul Constantin Hogea.

Majorarea plafonului de acordare a abonamentelor gratuite pe mijloacele de transport public local a fost şi una dintre propunerile prezentate în cadrul unei şedinţe de dezbatere publică a  proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli, din luna februarie a acestui an. Solicitarea venea atunci din partea preşedintelui Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice Tulcea, Ovidiu Dumitrescu.