* Valoarea instalaţiei de iluminat este la jumătate faţă de cea de anul trecut, respectiv 300.000 de lei cu TVA

Deşi căsuţele tradiţionale ar putea să nu mai funcţioneze în cadrul Târgului de Crăciun din Piaţa Civică în acest an, din motive de siguranţă sanitară, luminiţele de Crăciun şi bradul vor fi menţinute, potrivit city managerului Nicolae Bibu.

Administraţia locală intenţionează o altă abordare a decorului din Piaţa Civică, iar primele luminiţe ar putea fi aprinse în seara zilei de 1 decembrie.

De altfel, în această perioadă angajaţii firmei care are în grijă sistemul de iluminat public montează instalaţiile pe care sperăm cu toţii să le putem admira, în contextul restricţiilor impuse de pandemie.

„Pentru instalarea luminiţelor noi am alocat un buget la jumătatea celui de anul trecut, respectiv 300.000 de lei cu TVA. Este adevărat că nu ştim dacă o să le putem şi vedea din cauza restricţiilor impuse de coronavirus. Acestea vor fi instalate în Piaţa Civică, zona centrală şi arterele principale ale municipiului. Vom avea suportul celor de la Flash, pentru că şi anul trecut au venit cu ceva suplimentar pe lângă ceea ce a fost bugetat. Noi ne dorim ca luminiţele să fie aprinse pe 1 decembrie, dar acest lucru s-ar putea realiza până pe 10 decembrie, în funcţie de cât de repede se vor instala. În anii trecuţi a fost montată o cupolă în Piaţa Civică, iar anul acesta vrem să mai schimbăm puţin şi să fie un tunel de dimensiuni mari. Despre târgul de Crăciun încă se discută. Nu este exclus ca în acea perioadă să avem comercianţii din pieţe mutaţi în Piaţa Civică”, ne-a declarat city managerul Nicolae Bibu.

În ceea ce priveşte petrecerea de Revelion şi focul de artificii, autorităţile spun că nu îşi mai au rostul în contextul actual al sistemului sanitar.

Un procent din valoarea instalaţiei de iluminat este susţinut prin sponsorizare de către Flash Lighting, firma care asigură iluminatul public în oraş. Municipiul Tulcea colaborează cu această societate de peste 10 ani.