Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare beneficiază de reducerea cu 2 ani a vârstei de pensionare, fără penalizare. Printre localităţile unde cetăţenii se vor putea pensiona cu doi ani mai devreme, din cauza zonei poluate în care locuiesc se află şi Mina Altân Tepe din comuna Stejaru.

Legea prevede că pe lângă cei care au locuit în zonele afectate de poluare, vor putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare şi cei care locuiesc pe raza de 8 km în jurul acestora. Astfel, vor putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare şi Camena, Ceamurlia de Sus, Beidaud, Stejaru, precum şi satul Vasile Alecsandri.

„Este foarte favorabil. Eu am fost la baza punerii şi Altân Tepe-ului în lege. Până în 15 august s-au dat trei legi pe tema aceasta şi Altân Tepe-ul nu era inclus şi atunci am observat. Am apelat la doi deputaţi din  judeţul Alba, urmând a fi inclusă şi localitatea Altân Tepe. Pentru o bună parte din cetăţeni este un lucru bun, pentru că au suferit şi nu numai ei şi numai cei care au lucrat în mina, ci şi cei de pe o rază de 8 km, precum Camena, Ceamurlia de Sus, Beidaud, Stejaru, Vasile Alecsandri vor beneficia de acest lucru”, ne-a declarat primarul comunei Stejaru, Dumitru Enache.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.