Primăria municipiului Tulcea se află în plin proces de igienizare a Grădinii de Vară „Dacia”, până miercuri fiind colectate circa 11,8  tone de deşeuri, potrivit viceprimarului municipiului, Dragoş Simion.

„Grădina de Vară este igienizată în proporţie de 80%, urmând a fi igienizată complet atât în interior cât şi în exterior. Urmează să fie închis accesul publicului, astfel încât să nu mai avem probleme cu oamenii străzii sau alte situaţii. Obiectivul va intra într-un program de reabilitare. Noi suntem deschişi propunerilor şi orice idee a tulcenilor este bine venită şi ne ajută pentru că vrem să facem lucruri utile pentru ei”, ne-a declarat viceprimarul Dragoş Simion.

La rândul său, primarul Ştefan Ilie a anunţat faptul că zilele acestea va fi lansată o dezbatere publică pentru tulceni, în ceea ce priveşte transmiterea unor idei pentru proiectul de reabilitare a obiectivului.

„În zilele următoare vom lansa o provocare pentru tulceni – vrem să vedem cum vă imaginaţi viitoarea Grădină de Vară din Tulcea. Noi avem un plan, dar proiectele pentru tulceni nu se fac doar din birourile primăriei”, a transmis Ştefan Ilie.

Primăria Tulcea a semnat, luna aceasta, procesul-verbal de predare-primire a Grădinii de Vară din oraş, obiectiv care aparţine Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmului (RADEF) şi care a fost lăsat în paragină în ultimii ani.

Administraţia locală intenţionează transformarea obiectivului într-un Mall Cultural.