Municipiul Tulcea intră în scenariul roşu, după ce incidenţa cumulativă pe 14 zile a ajuns la 3,26 la mie.

Deşi în judeţ situaţia epidemiologică este una bună cu 1,66 indice de infectare la mia de locuitori, numărul cazurilor din municipiu a crescut în ultimele zile şi astfel se impun noi măsuri.

„În municipiul Tulcea incidenţa cumulativă pe 14 zile a ajuns la 3,25 la mie. Se vor impune noi restricţii cum ar fi închiderea restaurantelor, cafenelelor. Joi vom constitui comisia şi vom adopta o hotărâre”, ne-a declarat ieri prefectul judeţului, Carmen Caloianu.

Printre măsurile care vor intra în vigoare se numără închiderea restaurantelor şi cafenelelor, a sălilor de jocuri de noroc şi interzicerea desfăşurării concertelor şi spectacolelor.

Încă 58 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, numărul total al cazurilor ajungând ieri la 1.943 la nivelul judeţului Tulcea. În Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Tulcea se aflau ieri internaţi 86 de pacienţi cu COVID-19. În prezent 999 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar alte 338 sunt izolate la domiciliu, potrivit unui comunicat al Prefecturii Tulcea.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.