Tulceanca Nicoleta Ciortan a participat, week-end-ul trecut, la Maratonul Internaţional de la Varna, ediţia 2020. Atleta a concurat la proba de semimaraton, pe distanţa de 21 km,  clasându-se pe locul şase. Eleva campioanei mondiale la semimaraton Elena Fidatov Moruzov a scos un timp de o oră şi 22 de minute, concurând cu atlete din Uganda, Kenya, Olanda, Germania.

În cadrul competiţiei s-au înscris peste 200 de participanţi, iar la proba de semimaraton fete, unde a concurat tulceanca noastră, au fost 64 de sportive.

 „Am dorit, în primul rând, să termin cursa, să nu se întâmple nimic pe parcursul acesteia, deoarece după anumiţi kilometri parcurşi se mai întâmplă să nu mai poţi duce cursa până la capăt. Pentru mine a fost ok, a fost o cursă foarte bună din punctul meu de vedere. La antrenamentele pe care le-am avut m-am motivat foarte mult şi am reuşit să duc cursa până la capăt. Mi-am dorit să ies în primii şase, ştiam că este competiţie foarte mare pentru că m-am uitat pe rezultatele celorlalte coechipiere care au venit din alte ţări şi am văzut că sunt foarte bune şi avem puţine dubii, dar am reuşit până la urmă să prind măcar ultimul loc de pe podium”, ne-a declarat atleta legitimată la Clubul Sportiv Municipal Danubiu Tulcea, Nicoleta Ciortan.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.