Cei 15 membri ai echipei Epsilon din cadrul Clubului de robotică „Ion Adamache”, condusă de Sebastian Militaru, va reprezenta anul viitor oraşul nostru la etapa naţionala a concursului internaţional First Tech Challenge. Copiii, elevi ai Colegiului Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea, au de realizat un robot, pe care l-au botezat Epsi.

„De când s-au închis şcolile şi s-a trecut în online, noi ne desfăşurăm activitatea tot din faţa calculatoarelor, facem întâlniri, vorbim, discutăm idei, probleme. Urmează să luăm iniţiativa, să începem să lucrăm efectiv la robot, trebuie să ajungă şi nişte piese noi şi sperăm ca zilele acestea să ne apucăm efectiv de treabă. În acest sezon, robotul trebuie să colecteze un fel de discuri pe care trebuie să le arunce în nişte ţinte, în nişte coşuri. Noi l-am denumit pe robotul nostru Epsi. Membrii înscrişi oficial sunt 15 maxim şi atât avem şi noi, dar mai avem şi alţi voluntari şi membri noi care încă învaţă”, ne-a declarat liderul echipei Epsilon din cadrul clubului de robotică „Ion Adamache”, Sebastian Militaru.

Pandemia de coronavirus a ţinut tinerii departe de competiţii desfăşurate la nivel naţional.

„Anul acesta nu prea s-au organizat, dat fiind şi situaţia actuală cu pandemia. Am luat parte la un fel de proiect organizat de Biblioteca <<Panait Cerna>> care a fost online. Dacă se vor organiza concursuri şi condiţiile vor permite, sigur că o să participăm”, ne-a spus liderul echipei Epsilon.

Echipa este formată în mare parte de elevi de clasa a XII-a de la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”, dar în echipă se regăsesc şi elevi din clasele mai mici.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.