Lucrările de asfaltare a străzii Iuliu Maniu au fost reluate zilele acestea, după ce, administraţia locală a achiziţionat şi înlocuit conducta de alimentare cu apă, execuţie care nu era prinsă în proiectul tehnic. Este vorba despre tronsonul dintre străzile Spitalului şi  Libertăţii.

În prima şedinţă de Consiliu Local a noului legislativ, a avut loc o rectificare de buget în urma căreia a fost alocată suma de 50.000 lei, necesară achiziţiei de conducte.

„Investiţia era blocată pentru că în momentul în care s-au apucat de lucrări, starea conductelor de apă era atât de gravă încât nu se putea rezolva doar prin reparaţii punctuale acolo unde se spărgea. Conducta fiind foarte veche şi din azbest, constructorul împreună cu diriginţii de şantier au spus că nu putem face lucrarea de asfaltare care necesită compactări, pentru că trebuie înlocuită în totalitate. Proiectul tehnic încă de la început ar fi trebuit să cuprindă şi înlocuirea conductei. Constructorul, neavând acest lucru în execuţie, nu putea să îşi asume această lucrare care implica şi nişte costuri în plus. S-a făcut evaluarea conductei care trebuia înlocuită, am achiziţionat-o şi am montat-o. Prin rectificare de buget am luat fonduri de la alte studii care nu s-au mai realizat. Cu 50.000 de lei am salvat un proiect de 3.743.478,70 lei”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Primarul Ştefan Ilie a prezentat în cadrul primei şedinţe de Consiliu Local, în linii mari, stadiul proiectelor de investiţii pe care le are în curs Primăria municipiului, declarând faptul că în mare parte acestea sunt blocate din motive care ţin de ordin tehnic sau financiar.

Unul dintre proiectele blocate pe care primarul l-a dat ca exemplu încă de atunci este cel de   reabilitare a străzii Iuliu Maniu. Edilul preciza faptul că în afară de mici excepţii precum câteva reabilitări de străzi cum ar fi Griviţei, proiectele sunt suspendate.

În ceea ce priveşte proiectele europene, au fost executate cele care privesc promovarea funcţionarului public, pregătirea lui, modalităţi de combatere a corupţiei.

Primarul Ştefan Ilie va prezenta un raport complet al proiectelor de investiţii pe care le are în curs Primăria municipiului, atât din fonduri locale cât şi europene sau din alte surse de finanţare.