Patru tulceni acuzaţi de trafic de droguri în formă continuată au fost ieri arestaţi preventiv pentru 30 de zile, după ce, joi, aceştia fuseseră reţinuţi pentru 24 de ore.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, au documentat, joi, activitatea infracţională a patru  persoane, cercetate pentru trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc, ambele în formă continuată, a anunţat, ieri, IPJ Tulcea.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2021 – ianuarie 2024, persoanele cercetate ar fi deţinut şi ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis şi rezina de canabis) către consumatori din judeţul Tulcea, pentru sume cuprinse între 60 şi 200 de lei. De asemenea, în repetate rânduri, aceştia ar fi oferit, cu titlu gratuit, ţigarete cu canabis, confecţionate artizanal.

„Cu privire la una dintre persoanele implicate s-a reţinut şi faptul că ar fi deţinut, fără drept, în scopul comercializării, MDMA (ecstasy), drog de mare risc. În continuarea cercetărilor, au fost puse în executare 10 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Tulcea, fiind descoperite şi ridicate sume de bani în lei, euro şi lire sterline, cantităţi de droguri de risc şi de mare risc (haşiş, canabis, ţigări artizanale conţinând canabis şi ecstasy sub formă de comprimat), un pistol neletal şi o armă cu aer comprimat cu lunetă, grindere, precum şi alte mijloace de probă”, se precizează în comunicatul de presă.

Două dintre cele patru persoane arestate sunt membre ale aceleiaşi familii.