* Terenul toboganului de pe Lacul Ciuperca a intrat în posesia municipiului Tulcea

* Primăria mai are de recuperat 100.000 de lei de la firma executată

Terenul complexului de agrement din apropierea Orăşelului Copiilor, care include şi un tobogan de apă aflat în paragină, a trecut în posesia municipiului Tulcea prin intermediul unui executor judecătoresc, primăria urmând a recupera circa 100.000 de lei de la firma executată.

„Acest teren era grevat de foarte multe procese. Astăzi am convocat executorul judecătoresc împreună cu care am fost la faţa locului şi am făcut punerea în posesie. Primăria municipiului Tulcea mai are de recuperat şi circa 100.000 de lei din  toate relaţiile fost contractuale cu cei care au deţinut acest teren şi l-au ţinut blocat. Banii trebuie recuperaţi de la firma care a fost executată astăzi. Din 2014 este hotărârea instanţei prin care primăria putea să ia acest teren. Termenele au expirat de la sine şi au apărut alte litigii şi am reuşit să executăm o parte dintre ele”, a declarat, ieri, primarul Ştefan Ilie.

Procesul de igienizare a spaţiului a fost demarat ieri, urmând a fi finalizat în trei zile.

„Ca şi în cazul Grădinii de Vară, am început şi pe terenul toboganului curăţenia. Vom face un concurs de proiecte la care putem colabora inclusiv cu mediul privat pentru a face o zonă de recreere, cu apă. Am luat şi nişte bunuri în custodie, o clădire a celor care au avut înainte concesiunea. Vom face intabulare, carte funciară şi vom încerca să recuperăm debitul şi prin acea clădire”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

După ce timp de ani de zile investitorul privat care concesionase complexul de agrement de la primărie nu a investit în reabilitare şi alţi cinci de procese, municipalitatea a reuşit în luna septembrie a acestui an obţinerea terenului printr-o decizie definitivă a instanţei.

De-a lungul timpului, tulcenii au cerut ca toboganul să fie dărâmat sau reabilitat.